Annons
Nyheter

Blod på jackorna möjligt bevis

I dag fortsätter rättegången mot de två män som i mars 2014 ska ha misshandlat minst fyra personer på Kristianstadsgatan i Malmö. Under förmiddagen hördes två av de personer som ska ha utsatts för våldet. Och i dag förväntas också den anklagade nazisten berätta sin version.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

Under förmiddagens förhandlingar i Malmö tingsrätt diskuterades bland annat varför den anklagade 32-åringens blod hittats på två av de målsägandes jackor. De båda hade enligt egen utsago inte varit i kontakt med varandra under bråket.

””

Visste inte om han levde

Annons

Den anklagade 29-åringens försvarsadvokat Theodor Nordenadler lyfte fram att en av de misshandlade i ett polisförhör, som gjordes samma kväll som bråket inträffade, sagt att hon inte skulle kunna identifiera ansiktet på den som knivhögg henne om hon såg honom igen.

””
””

En kommentar som resulterade i en kollektiv suck bland de kamrater till de misshandlade som följer rättegången från åhörarplats.

Ny berättelse

Den ena av de anklagade, en 32-årig nazist med bakgrund i det numera nedlagda Svenskarnas parti, har i polisförhören vägrat samarbeta och konsekvent svarat på frågor med inga kommentarer. Enligt åklagaren Sofia Eilertsson Olsson har nazisten meddelat att han under rättegången ska berätta sin version av händelserna, vilket i så fall kommer tillföra helt nya uppgifter till fallet.

Mannen som 32-åringen enligt åklagaren skulle ha misshandlat under bråket tvivlade inte när han lade fram sin berättelse.

””

Vem anföll vem

I polisförhören har den anklagade 29-åringen hävdat att det var han och hans kompisar som anfölls av vänsteraktivister. Måndagens session avslutades med att den misshandlade MFF-profilen Showan Shattak förhördes. Försvaret lade mycket vikt vid ett blodigt tandskydd som hittades i Shattaks ficka, vilket enligt dem tyder på att Shattak var beredd på att slåss. Shattak svarade att han hade med sig tandskyddet eftersom han några dagar tidigare skadat en tand i samband med ett fall.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons