Annons
Nyheter

Polis åtalas för batongmisshandel

Två män ska ha fått flera batongslag i huvudet av en polisman vid ett gripande i höstas. Nu åtalas han för misshandel och en poliskollega vittnar om händelsen: "Jag ropade för fan lägg ner, lägg av liksom", säger kollegan i förhör.(TT)
Publicerad 12 juli 2016

Vid händelsen i Skara i oktober hade en polisbil med den nu åtalade mannen och hans kollega i hög fart följt efter en misstänkt stulen bil.

Bilen går i diket och när poliserna närmar sig ryker det från fordonet, tutan ljuder konstant och två män kravlar fram, berättar poliskollegan i förhör.

Annons

"Då börjar han slå dem med batongen rätt i huvet, fyra-fem slag ganska kraftigt. Jag tänkte spontant ska han slå ihjäl dem?"

"Gått överstyr"

Det är kollegans samtal med överordnade, efter händelsen, som lett fram till åtalet i Skaraborgs tingsrätt. Enligt åklagaren fick den ene mannen slag i huvudet och ansiktet, den andre i huvudet och på en axel. Smärtor uppstod och mannen som ska ha slagits i ansiktet började också blöda.

””
””

Har jobbat vidare

Åklagaren yrkar i andra hand på att mannen fälls för tjänstefel. Själv förnekar han brott och har hittills fått jobba vidare.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons