Annons
Nyheter

Sex häktade för mord i Dalarna

Totalt sex personer har häktats misstänkta för inblandning i mordet på en kvinna i 60-årsåldern i Dalarna. Polisen misstänker ekonomiska motiv bakom brottet. Kvinnans kropp hittades vid ett vattenfyllt gruvhål utanför Långshyttan i helgen.(TT)
Publicerad 5 juli 2016

Kvinnans kropp hittades vid ett vattenfyllt gruvhål utanför Långshyttan i helgen. I söndags häktades fyra personer, tre män och en 20-årig kvinna, misstänkta för mordet. På tisdagen häktades ytterligare två personer misstänkta för inblandning i brottet.

En 21-årig kvinna blev häktad på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord, rapporterar dt.se.

Annons

Nekar till brott

Några av de häktningsskäl som åklagare Sanna Gens uppgav var att kvinnan på fri fot skulle kunna hålla sig undan lagen, förstöra eller försvåra bevis och fortsätta att begå brott. Kvinnan nekar till anklagelserna.

En 45-årig man blev häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen begärdes häktad på samma grunder som 21-åringen. Han nekade genom sin advokat till mord och medhjälp till mord.

Under onsdagsmorgonen väntar häktningsförhandlingen mot en 26-årig man.

Ekonomiskt motiv

Den mördade kvinnan ska ha lånat ut pengar till de misstänkta gärningspersonerna. Detta kan ligga bakom hennes död, säger hennes exmake till Expressen.

””

Exmaken tror att kvinnan hade försökt att få tillbaka sina pengar och att det kan vara en orsak till mordet.

””

Polisen har misstankar om var brottet har begåtts, men är inte helt säker på platsen än.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons