Annons
Nyheter

Polisen jagar flera gärningsmän

Polisen jagar fortfarande de gärningsmän som misstänks för flera mordförsök i Stockholm. Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan händelserna. - Ett flertal skott med någon form av automatvapen avlossades mot en bil, säger Christer Holmer, stationsbefäl vid polisen i Flemingsberg till, TT.(TT)
Publicerad 3 juli 2016
””

Skjutningen genomfördes strax före klockan nio på lördagskvällen i Östberga i södra Stockholm. Offrens bil ska ha prejats och därefter ska skotten ha avlossats. Skytten eller skyttarna försvann från platsen i bil.

En man och en kvinna i 20-årsåldern skadades i samband med skjutningen. Skadorna ska inte vara livshotande. Inga misstänkta gärningsmän har gripits.

Annons

Händelsen rubriceras som mordförsök och grovt vapenbrott. En av polisens teorier är att skjutningen är en uppgörelse bland kriminella.

Under söndagen hittade en barnfamilj två vapen i närheten av där bilen kraschade. Ett vapen låg i en buske och det andra bakom ett staket, skriver Aftonbladet.

””

En dryg timme efter den första skottlossningen i lördags larmades polis till Tensta i nordvästra Stockholm med anledning av en ny skottlossning. Två yngre män skadades, varav den ena lindrigt. Ingen misstänkt gärningsman har gripits.

TT: Ser ni något samband med skjutningen i Östberga?

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons