Annons
Nyheter

Polisens oväntade dna-fynd fällde 30-åring

En 30-årig man döms till fängelse efter ett oväntat pistolfynd i Göteborg. Det var under utredningen av ett helt annat ärende, ett misstänkt knivmord på en ung man i närheten av en technofest vid Röda sten i somras som polisen började genomsöka området.(TT)
Publicerad 6 november 2018

En 30-årig man döms till fängelse efter ett oväntat pistolfynd i Göteborg. Det var under utredningen av ett helt annat ärende, ett misstänkt knivmord på en ung man i närheten av en technofest vid Röda sten i somras som polisen började genomsöka området. De letade efter ett vasst föremål men hittade en pistol under en sten, laddad med en patron i loppet.

När pistolen undersöktes närmare hittades dna-spår den 30-årige mannen som nu döms för grovt vapenbrott. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och har enligt Göteborgs-Postens uppgifter kopplingar till en av Hells Angels undergrupper.

Annons

Mannen har erkänt att han var i området natten då technofesten ägde rum, men säger att han inte känner till vapnet. Trots nekandet, döms han vid Göteborgs tingsrätt till två år och sex månaders fängelse för grovt vapenbrott samt bland annat ringa narkotikabrott och olovlig körning.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons