Annons
Nyheter

Fridolin: "Klantigaste uttalandet"

Det var en till synes ödmjuk Gustav Fridolin som intervjuades live av TT under Miljöpartiets (MP) dag i Almedalsveckan i Visby. Språkröret medgav att det var ett allvarligt misstag att gå ut och försvara Yasri Khan, som vägrade ta kvinnor i hand, när denne skulle väljas in i partistyrelsen.(TT)
Publicerad 8 juli 2016
””

Det har varit ett kvalfyllt år fyllt av kriser för MP. Partiets värderingar har ifrågasatts, höga företrädare har bytts ut, förtroendet sviker för Gustav Fridolin och opinionsmätningarna för partiet är långt ifrån muntra.

Utbildningsminister Fridolin medger alltså misstag från partiledningen och partiet.

””
Annons

"Betala för"

Han medger också felsteg under förra valrörelsen som har lett till en svekdebatt.

””

Fridolin hänvisar till att regeringspositionen är "ett elddop man måste gå igenom". På frågan om hur det känns att få kritik av självaste miljörörelsen svarar han:

””

Han klargör dock att det är djupt förankrat i partiet att fortsätta sitta i regeringen.

"Nästa val"

Gustav Fridolin säger att partiet vill se en mer generös flyktingpolitik, än den tillfälliga utlänningslag på tre år som nyligen klubbades i riksdagen. Samtidigt pekar han på att de två största oppositionspartierna - Moderaterna och Sverigedemokraterna - inte vill se den som tillfällig.

””

Fridolin försvarar också sänkningen av effektskatten på kärnkraft som ingår i den energiuppgörelse MP var med och undertecknade. Han tror inte sänkningen räddar den svenska kärnkraften.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons