Nyheter

Quitmann slutar som chef för försenat lab

Direktören för forskningslaboratoriet Max IV i Lund avgår sedan Vetenskapsrådet har granskat det kraftigt försenade bygget. Projektet ligger ungefär två och ett halvt år efter i tid, rapporterade Sydsvenskan i helgen.(TT)
Publicerad 4 september 2018

Direktören för forskningslaboratoriet Max IV i Lund avgår sedan Vetenskapsrådet har granskat det kraftigt försenade bygget. Projektet ligger ungefär två och ett halvt år efter i tid, rapporterade Sydsvenskan i helgen. Enligt Vetenskapsrådet måste administrationen stramas åt och en professionell projektledare tillsättas.

Direktören Christoph Quitmann sade att han var medveten om detta och att Max IV tagit hjälp av Lunds universitets interna konsultstöd.

SVT rapporterade om hans avhopp på måndagskvällen och sedan dess har Quitmann inte varit nåbar för kommentarer.

Rektorn för Lunds universitet, Torbjörn von Schantz, bekräftar att direktören valt att sluta. "Det är ett beslut jag helt respekterar. Quitmann har gjort en fantastisk insats som ambassadör för Max IV. Styrelsen behöver nu arbeta fram sin åtgärdsplan i lugn och ro och jag vill inte föregripa det arbetet och de rekommendationer de ska lägga fram", skriver rektorn i ett mejl.

TT