Annons
Nyheter

Så ska fler lockas till läraryrket

Allt färre väljer läraryrket på grund av en dålig löneutveckling och sjunkande status för yrket. Nu föreslår Lärarnas Riksförbund och Moderaterna tillsammans fyra reformer som ska locka fler till lärarutbildningen.(TT)
Publicerad 8 juli 2016

Allt färre väljer läraryrket på grund av en dålig löneutveckling och sjunkande status för yrket. Nu föreslår Lärarnas Riksförbund och Moderaterna tillsammans fyra reformer som ska locka fler till lärarutbildningen.

Antagningskraven ska skärpas, lämplighetsprov och särskilda behörigheter för olika lärarutbildningar ska införas när det gäller kurser och betyg på kurser.

Annons

M och Lärarnas Riksförbund vill att den genomsnittliga lärarledda utbildningstiden ska ökas med minst 50 procent, från åtta till tolv timmar per vecka, samt att man ska kunna läsa utbildningen på kortare tid. I dag krävs det 4-5 års studier.

Dessutom vill de stärka ämnesstudierna genom att de ska läsas gemensamt med enstaka kurser, skriverCamilla Waltersson Grönvall (M) och Åsa Fahlén vid Lärarnas Riksförbund på Svenska Dagbladet Debatt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons