Annons
Nyheter

Sverige högt på digitaliseringslista

Sverige hamnar på tredje plats i världen när det gäller att utnyttja digitaliseringens möjligheter. Det visar den årliga rapporten från organisationen World Economic Forum.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Organisationen mäter bland annat internetanvändning, digital infrastruktur, konsumentpriser, företagsvillkor, kompetenstillgång och e-förvaltningstjänster.

Ända sedan mätningarna startade 2001 har Sverige hamnat högt på rankingen. De senaste tre åren har Sverige kommit trea och så alltså även i årets rapport.

Annons

"Alla länder inser att digitalisering är ett måste för att vara konkurrenskraftiga och säkra jobb och välfärd. I den stenhårda konkurrens som råder mellan länder satsar regeringen på digitalisering som en oerhört viktig väg framåt. Vi har anledning att vara glada och stolta över platsen som nummer tre, men vi stannar inte här", säger digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) i ett pressmeddelande.

De fem länder som hamnar överst på listan är, i tur och ordning, Singapore, Finland, Sverige, Norge och USA. Övriga nordiska länder, Danmark och Island, ligger på platserna 11 och 16. Längst ner av de 139 rankade länderna finns Madagaskar, Mauretanien, Haiti, Burundi och, sist, Tchad.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons