GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tandläkare kritiseras för tandslipning

En privat tandläkare i Västra Götaland slipade ned en patients tänder ända till pulpan. Han kritiseras nu av Inspektionen för vård och omsorg för den smärtsamma och delvis onödiga behandlingen, rapporterar SVT Nyheter Väst.(TT)
Publicerad 6 november 2018

En privat tandläkare i Västra Götaland slipade ned en patients tänder ända till pulpan. Han kritiseras nu av Inspektionen för vård och omsorg för den smärtsamma och delvis onödiga behandlingen, rapporterar SVT Nyheter Väst.

Tandläkaren ville åtgärda kvinnans svåra tandlossning genom att slipa ned samtliga tänder i både över- och underkäken för att ge plats åt tandbroar.

Patienten fick så ont att hon valde att avbryta behandlingen. Hos en ny tandläkare fick hon dra ut två och rotfylla tio tänder, enligt SVT.

TT