Annons
Nyheter

Trafikverket: Ingen risk för broras

Södertäljebron riskerar inte att rasa. Trafikverket dementerar alarmerande uppgifter om brons tillstånd som cirkulerat i medier. "Skadan kan däremot förvärras om vi tillåter trafik på bron. Konstruktionen på bron kan få fler skador om den belastas ytterligare och det förlänger reparationstiden.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

"Skadan kan däremot förvärras om vi tillåter trafik på bron. Konstruktionen på bron kan få fler skador om den belastas ytterligare och det förlänger reparationstiden. Därför är bron helt avstängd för trafik", skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Samtidigt går polisen ut och söker vittnen till händelsen - vilket är ovanligt när det kommer till trafikolyckor, enligt polisens presstalesperson Albin Näverberg.

””
Annons

Det var natten till midsommarafton som en lastbil körde in i det vänstra broräcket och sedan kraschade mot räcket på motsatt sida. Den kraftiga smällen ledde till omfattande skador på bron. Bland annat är en av stålbalkarna som håller bron uppe böjd.

Reparationsarbetet har visat sig mer komplicerat än vad man från början räknat med och tros vara färdigt först till efter sommaren. Under tiden kommer bron att vara fortsatt avstängd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons