Annons
Nyheter

Utpressad med 30 år gamla bilder

En man i Västerbotten döms till villkorlig dom, 30 dagsböter och skadestånd efter att ha utpressat en kvinna på pengar rapporterar Folkbladet. Mannen hade sparat fyra negativremsor på kvinnan, tagna för omkring 30 år sedan och enligt rätten "av mycket privat natur".(TT)
Publicerad 9 november 2018

En man i Västerbotten döms till villkorlig dom, 30 dagsböter och skadestånd efter att ha utpressat en kvinna på pengar rapporterar Folkbladet. Mannen hade sparat fyra negativremsor på kvinnan, tagna för omkring 30 år sedan och enligt rätten "av mycket privat natur".

"Tänkte att du ville ha första tjing på dessa. Har en i (ortsnamn) och 2 i (ortsnamn) som är intresserad av dem" skriver mannen på sms.

Annons

Polisen gjorde en husrannsakan hos den misstänkte mannen som lämnade över bilderna till polisen. Kvinnans make berättar för Folkbladet att den misstänkte mannen tidigare hade tillgång till framkallningsutrustning där han och hustrun lämnade in filmrullar, och där det ibland kunde försvinna filmrullar. Han misstänker att det var just dessa filmrullar som nu kommer fram.

"Äckligt", säger kvinnan till Folkbladet och tillägger att hon får frossbrytningar när hon tänker på det.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons