Annons
Nyheter

S: "Förståelse för hur V tänker"

Vänsterpartiet ställer sig inte bakom regeringens förslag om att arbetsgivaren ska vara med och betala kostnaderna när anställda blir sjukskrivna. Partiet menar att förslaget riskerar att öka selekteringen på arbetsmarknaden.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

I våras föreslog regeringen att 25 procent av kostnaderna för en sjukskrivning som pågår i mer än 90 dagar ska betalas av arbetsgivaren. Med det så kallade hälsoväxlingsförslaget vill regeringen öka pressen på arbetsgivarna att ta ett större ansvar för rehabilitering och förebyggande arbete för att minska sjukskrivningarna.

Stöds inte av V

””
Annons

Förslaget får inte stöd av Vänsterpartiet som menar att konsekvensen av förslaget skulle kunna bli att arbetsgivare väljer att inte anställa personer som har en historia av sjukskrivningar och ökade visstidsanställningar.

””

"Kommer att fortsätta dialogen"

Till Sveriges Radios Ekot säger Ulla Andersson, ekonomisk-politisk talesperson för Vänsterpartiet, att förslaget riskerar att öka selekteringen på arbetsmarknaden.

Annika Strandhäll betonar att hon har fört en dialog med Vänsterpartiet i frågan och att hon har full förståelse för hur partiet tänker.

””

Hon vill att förslaget ska finnas med i höstbudgeten, men får enligt Ulla Andersson räkna med att förhandla med Vänsterpartiet. Annika Strandhäll säger att hon är villig att förhandla, men att förslaget ligger fast.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons