Annons
Nyheter

Yrkar på fem år för tvångsäktenskap

Den pappa som står åtalad för att ha gift bort sin dotter till en man i Afghanistan bör dömas till fem års fängelse. Det yrkade åklagaren på när rättegången i det unika fallet avslutades på torsdagen i Lunds tingsrätt, rapporterar HD/Sydsvenskan.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Den pappa som står åtalad för att ha gift bort sin dotter till en man i Afghanistan bör dömas till fem års fängelse. Det yrkade åklagaren på när rättegången i det unika fallet avslutades på torsdagen i Lunds tingsrätt, rapporterar HD/Sydsvenskan.

Två av de tre åtalade, den 44-åriga pappan och hans 32-åriga kompis kommer att sitta fortsatt häktade i väntan på domen, beslutade tingsrätten. Den 21-åriga sonen går fortsatt fri.

Annons

Dottern har haft en relation med en man i Sverige något som inte fallit i god jord hos familjen. Pojkvännen ska ha utsatts för flera allvarliga brott, bland annat frihetsberövande och misshandel.

Det är första gången tvångsäktenskap prövas i en svensk domstol. En ny lag om äktenskapstvång eller vilseledande äktenskapsresa infördes i juli 2014 och flera personer har anmälts, men inget fall har hittills lett till åtal.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons