Nyheter

Japan kan få sommartid under OS

Japan tillämpar inte sommartid. Men under OS i Tokyo 2020 kan det förändras. Presidenten för OS i Tokyo Yoshiro Mori har uppvaktat landets premiärminister Shinzo Abe för att få honom att införa sommartid på grund av oro för atleternas säkerhet under spelen.(TT)
Publicerad 7 augusti 2018

Japan tillämpar inte sommartid. Men under OS i Tokyo 2020 kan det förändras. Presidenten för OS i Tokyo Yoshiro Mori har uppvaktat landets premiärminister Shinzo Abe för att få honom att införa sommartid på grund av oro för atleternas säkerhet under spelen.

Minst 120 personer har dött på grund av värmen i Japan i sommar. Spelen 2020 avgörs i slutet av juli och början av augusti som är Japans hetaste och fuktigaste period. Speciellt de idrottare som ska tävla under morgonen anses vara i riskzonen.

Och Mori verkar få gehör för sin önskan. Japanska medier rapporterar att premiärministern gått med på att titta på förslaget och att regeringen överväger att vrida fram klockan med två timmar mellan juni och augusti redan nästa år för att undersöka om det ställer till problem eller om man kan genomföra detta även under spelen 2020.

TT