Nyheter

AFC hade målfest i toppmatch

Superettan har en ny tabelletta: AFC United I toppmatchen hemma mot Halmstad vann laget stort. Efter 24 minuter stod det 4-1 och det blev även slutresultatet. AFC United är ett av seriens bästa hemmalag. Under lördagen visade man varför.(TT)
Publicerad 2 juli 2016

AFC United är ett av seriens bästa hemmalag. Under lördagen visade man varför.

Storsegern mot ex-allsvenska Halmstad, serieledaren inför den 15:e omgången, gör att tränaren Özcan Melkemichels trupp har 15-4 i målskillnad och 19 poäng hemma.

Redan efter sex minuter hade AFC United 2-0 efter mål av Daniel Jarl och Othman El Kabir.

Sasa Matic utökade ledningen innan Marcus Johansson reducerade, men kort därefter blev El Kabir målgörare igen.

Och allt detta innan ens en halvtimme var spelad på Skytteholms IP.

Anmärkningsvärt är att den nya tvåan Halmstad nu släppt in elva mål på tre matcher - jämfört med fem under de första tolv omgångarna.

Bakom toppduon tog Värnamo en sen trepoängare mot den formstarka tabellfyran Dalkurd.

Oskar Johansson var den ende som nätade i matchen efter att Diego Montiel missat en straff för Dalkurd i första halvlek.

Avgjorde i slutminuterna gjorde även Ljungskile sedan Hannes Stiller hittat målet mot Gais. En viktig och efterlängtad seger för Ljungskile, som tog sig förbi två lag i botten av tabellen.

Samtidigt lämnade Ängelholm jumboplatsen. Efter fyra matcher utan poäng och mål framåt vann de med 2-1 mot Degerfors.

Varberg-Trelleborg blev mållös och Frej-Syrianska slutade 1-1.