Annons
Nyheter

Ännu ett OS-avhopp av Zikarädsla

Ännu ett av golfens toppnamn hoppar av OS i Rio. Världstvåan, amerikanen Dustin Johnson, meddelar nu att han hoppar av på grund av rädsla för zika-viruset. "Det har inte varit ett lätt beslut, men jag kan inte ignorera min oro för zikaviruset.(TT)
Publicerad 9 juli 2016

Ännu ett av golfens toppnamn hoppar av OS i Rio. Världstvåan, amerikanen Dustin Johnson, meddelar nu att han hoppar av på grund av rädsla för zika-viruset.

"Det har inte varit ett lätt beslut, men jag kan inte ignorera min oro för zikaviruset. Jag och Paulina planerar fler barn i framtiden och det vore oansvarigt av mig att utsätta henne och vår familj för risk" säger Johnson i ett uttalande.

Annons

Flera av golfens stora namn, som världsettan Jason Day, Rory McIlroy, Adam Scott, Vijay Singh och Carl Schwartzel har alla tackat nej eftersom de fruktar zikaviruset.

Golfen är tillbaka i OS-sammanhang för första gången sedan 1904 och avhoppen har också kritiserats, bland annat av den förre Ryder Cup-kaptenen Colin Montgomerie, som anser att de riskerar golfens framtid i OS-sammanhang.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons