Annons
Nyheter

Äntligen seger för Sauveur

Efter fyra raka andraplatser var det dags för en storloppsvinst för Sauveur och Åke Lindblom. På söndagen vann sexåringen Ulf Thoresens international på Jarlsbergbanan i Tønsberg. - Äntligen, det här har han verkligen gjort sig förtjänt av, sade tränaren och kusken Åke Lindblom.(TT)
Publicerad 10 juli 2016

Sauveur krossade norska hemmafavoriten Papagayo E efter att ha travat utvändigt om honom. På sista långsidan skruvade Lindblom upp tempot rejält och slog klorna i ledaren.

””

Sauveur kopplade ett rejält segergrepp i sista kurvan och vann säkert på fina 1.11,3. Det var fjärde 1.11-tiden i år över medeldistans.

Annons

In i världseliten

Sexåringen har i år tagit steget in i världseliten. Visserligen har det "bara" blivit två segrar och fyra andraplatser men motståndet har varit tuffast tänkbara. I Olympiatravets final fick han ge sig mot Your Highness. Därefter har han fått stryk av topphästarna Bird Parker och Propulsion.

Vid varje förlust har Sauveur levererat grymma prestationer.

””

I Prix dâ??Amerique-tankar

Lindblom har tankar på att tävla i Frankrike i vinter och helst i Prix dâ??Amerique sista söndagen i januari nästa år. Men Sauveur har än så länge en låg prissumma, 3,6 miljoner kronor, vilket inte räcker för en plats i det tuffa långloppet över 2 700 meter.

””

Fjolårets världsmästare Papagayo E, körd av Ulf Ohlsson, floppade åter och slutade först på femteplats.

””

V75-omgången i Norge innehöll flera tunga favoritvinnare och det blev ingen utdelning på fem rätt.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons