Annons
Nyheter

Avdic målskytt när AIK gick vidare

Denni Avdic har inte gjort mål för AIK i allsvenskan. När han fick chansen från start i Europa League-kvalet mot Bala Town slog han till tidigt. AIK och IFK Göteborg gick enkelt vidare till andra omgången.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

AIK:s och IFK Göteborgs avancemang till andra omgången i Europa League-kvalet i fotboll var så gott som klart i och med hemmasegrarna i förra veckan.

Stockholmslaget hade "sämst" utgångsläge eftersom det "bara" blev 2-0 hemma mot Bala. AIK kopierade det resultatet i Wales och gick vidare med sammanlagt 4-0.

Annons

Nyförvärvet Denni Avdic har haft en motig säsong i sin nya klubb - där fot- och skoproblemen varit ett tragikomiskt inslag - och hade inför torsdagens match bara gjort ett tävlingsmål för AIK, mot Varberg i Svenska cupen. I returen mot Bala, där Avdic startade i stället för Alexander Isak, tog det bara lite mer än sju minuter för den 27-årige anfallaren att hitta rätt. När Carlos Strandberg utökade till 2-0 kvarten senare var det över.

Göteborg vann hemmamötet med Llandudno med 5-0 och följde upp med 2-1 i Wales. Martin Smedberg-Dalence och Victor Sköld gjorde målen.

AIK ställs i nästa omgång mot Europa FC från Gibraltar medan IFK Göteborg tar sig an Piast Gliwice från Polen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons