Annons
Nyheter

Bendtner döms till fängelse för misshandel

Danske fotbollsstjärnan Nicklas Bendtner döms till 50 dagars fängelse för misshandel av en taxichaufför. Domen kan innebära slutet för hans landslagskarriär.(TT)
Publicerad 2 november 2018

30-åringen har erkänt att han slog först när han hamnade i bråk, men han har hävdat att det var i självförsvar sedan taxichauffören kastat en tomburk mot Bendtner och hans flickvän. Bråket ska ha börjat med att Bendtner och flickvännen ansåg att chauffören körde fel väg. Rosenborgsspelaren nekar dock till att ha sparkat mannen.

””

Det var i början av september som Rosenborgspelaren hamnade i bråk med taxichauffören, sedan Bendtner och flickvännen lämnat taxin utan att betala för sig, och slog denne så illa att han bröt käken.

Annons

"Ska vara en förebild"

Nicklas Bendtners landslagskarriär kan nu vara över. Peter Møller, ordförande för det danska fotbollsförbundet, förklarar efter att domen fallit att det kan bli svårt för en våldsdömd man att spela i landslaget.

””
””

Møller påpekar samtidigt att domen överklagats och att förbundskapten Åge Hareide har sista ordet.

””

"Han fortsätter"

Åge Hareide har tidigare sagt att det skulle vara helt otänkbart med en dömd man landslaget. Nu är han inte lika kategorisk.

””

Rosenborg vill behålla Bendtner.

””

Åklagaren hade yrkat på tre månaders fängelse för Nicklas Bendtner.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons