Annons
Nyheter

Bengtsson GP-vinnare i Falsterbo

I går togs han ut till sitt femte OS. I dag klev Rolf-Göran Bengtsson högst upp på pallen när Falsterboveckan avslutades med Grand Prix-hoppningen. Det blev seger för Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask när Falsterbo Horse Show kulminerade i och med söndagens Grand Prix-hoppning.(TT)
Publicerad 10 juli 2016

Det blev seger för Rolf-Göran Bengtsson och Clarimo Ask när Falsterbo Horse Show kulminerade i och med söndagens Grand Prix-hoppning. Bengtsson, som vilade sin OS-häst Unita, var ett av endast fem ekipage som lyckades få till en dubbelnolla på banan som byggdes av OS-banbyggaren Guilhermo Jorge.

””

Några önskningar om att byta OS-häst har Bengtsson dock inte.

””
Annons

Yajamila redo för OS

De övriga svenska OS-hopparna Henrik von Eckermann och Peder Fredricson, som båda matchade sina ordinarie hästar, var också med bland de tolv felfria hoppare som gick vidare till omhoppningen. von Eckermann såg ut att vara på väg mot att peta ner Bengtsson från första platsen, men snöpligt nog blev det en rivning för Yajamila på det sista hindret och en sjätteplats.

””

Trots att det inte höll hela vägen är han väldigt nöjd med beskedet från tävlingen: Yajamila har växt med uppgiften och är mogen för OS.

””

Peder Fredricson och All In, som under senaste tiden gjort dubbelnollor i både S:t Gallen och Rotterdam, rev två hinder i omhoppningen och fick nöja sig med en elfte plats. Den svenske OS-reserven Charlotte Mordisani hade ingen bra dag och avbröt den första omgången innan det sista hindret. Då hade hon och Miebello dragit på sig 29 straffpoäng.

Brasiliens Eduardo Menezes och Irlands Kenny Darragh slutade på andra respektive tredje plats.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons