Annons
Nyheter

Bengtsson illa ute - men till final

Angelica Bengtsson var riktigt illa ute i kvalet. Till slut redde hon ut problemen och såg till att göra Michaela Meijer sällskap i EM-finalen i stavhopp. - Det var inte så stabilt, säger Bengtsson. Angelica Bengtsson har bara gjort en tävling utomhus tidigare i år.(TT)
Publicerad 7 juli 2016

Angelica Bengtsson har bara gjort en tävling utomhus tidigare i år. Då hoppade hon 4,61 på Sollentunagalan, efter en trög start med två rivningar på ingångshöjden 4,21.

I EM i Amsterdam upprepade sig historien till stor del.

Annons

Bengtsson satte sig i stora problem när hon rev de två första hoppen på 4,20, men klarade i tredje och tog sig senare över 4,45. Det räckte till final.

””
””

Teckenspråksproblem

Det finns en hel del att slipa på inför lördagskvällens final. Inte minst kommunikationen med pappa Glenn som sedan i våras tränar Bengtsson igen.

””
””

Michaela Meijer hade ett mindre dramatiskt kval. Göteborgskans enda kvalplump var i första försöket på 4,45, när den starka sidvinden gjorde att hon avbröt ansatsen, innan hon klarade i andra.

””

Gunnarsson otröstlig

Då, i Peking, rev Meijer ut sig direkt i finalen utan att ha klarat en enda höjd. 16-åriga talangen Lisa Gunnarsson fick vara med om liknande besvikelse i Amsterdam, när hon inte klarade mer än 4,00 i kvalet. Efteråt satt hon länge otröstlig på innerplanen.

””

Hon får i stället ladda om inför sitt stora mål den här säsongen: Junior-VM i Bydgoszcz, som avgörs senare i juli.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons