Nyheter

BP tog kvalplats: "Ska vara jäkligt stolta"

Brommapojkarnas dröm om allsvenskt spel även nästa år lever - medan Dalkurd får spela i superettan. Nedflyttningsklara jumbon Trelleborg besegrades med 3-0 och nu väntar AFC Eskilstuna i kvalet. - Killarna ska vara jäkligt stolta, säger BP:s tränare Roberth Björknesjö.(TT)
Publicerad 11 november 2018

Den barn- och ungdomsfyllda hemmapubliken i Grimsta strax utanför Stockholm jublade högt när slutsignalen ljöd efter Brommapojkarnas 3-0-seger hemma mot Trelleborg.

BP lyckades bibehålla tvåpoängsavståndet ned till nästjumbon Dalkurd (som bortabesegrade Gif Sundsvall med 1-0) och säkra den allsvenska kvalplatsen.

””

"Tur"

BP fick måljubla redan i den 13:e matchminuten av bottenmötet. Djurgårdenfostrade Philip Hellqvist lyfte en höjdboll på djupet mot redan nedflyttningsklara TFF:s försvar.

Mittbacken Isak Jönsson och målvakten Marko Johansson misslyckades fatalt i kommunikationen, Jönssons hemåtskarv studsade förbi Johansson och BP:s 1-0-ledning var ett faktum.

””

Bara drygt tio minuter senare var det dags för frejdige Jack Lahne att hitta rätt. Yttern tajmade sin djupledslöpning perfekt och serverades av anfallskollegan Christopher Brandeborn. 17-årige Lahne, född i oktober 2001, avslutade säkert från nära håll och Brommapojkarnas grepp om den allsvenska kvalplatsen kändes omöjligt att tappa.

Talangens fjärde mål under sin första allsvenska säsong gör honom till Stockholmslagets näst bäste målskytt den här säsongen, ett mål bakom Philip Hellqvist.

"Låg jätterisigt till"

Trelleborg spelade upp sig i slutet av första halvlek och hade en boll i ribban tidigt efter pausvilan. Men BP lyckades stå emot, hålla Nikola Petrics nolla intakt, och utöka sin ledning i slutet.

Brandeborn assisterade på nytt när Markus Gustafsson dundrade dit 3-0 från utanför straffområdet i 70:e minuten. Brommapojkarna säkrade därmed den allsvenska kvalplatsen med sin största allsvenska seger den här säsongen, framför sin glada hemmapublik.