Annons
Nyheter

Dumoulin vann - Contador hoppar av

Nederländaren Tom Dumoulin vann söndagens tuffa bergsetapp i Tour de France, nästan 19 mil lång. Sträckan i Pyrenéerna inleddes i 41-gradig värme och avslutades i regn och hagel i Andorra. Mot toppen av Col de Beixalis var Dumoulin den starkaste och han bärgade karriärens första etappseger i Touren.(TT)
Publicerad 10 juli 2016

Nederländaren Tom Dumoulin vann söndagens tuffa bergsetapp i Tour de France, nästan 19 mil lång. Sträckan i Pyrenéerna inleddes i 41-gradig värme och avslutades i regn och hagel i Andorra. Mot toppen av Col de Beixalis var Dumoulin den starkaste och han bärgade karriärens första etappseger i Touren. Britten Chris Froome leder fortfarande sammanlagt. Måndagen är vilodag, Tour de France fortsätter på tisdag.

För Alberto Contador, som har vunnit Tour de France två gånger (2007 och 2009), är det dock färdigcyklat i årets tävling.

Annons

Med cirka tio mil kvar av den nionde etappen klev den 33-årige spanjoren, som hade feber under söndagsmorgonen, av sin cykel.

Efter att ha kraschat båda de inledande dagarna av Tour de France var Contador mer än tre minuter efter ledande Chris Froome inför etappen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons