Annons
Nyheter

Conte slutar men hans budskap består

Hans spelare var inte de bästa. Men hans lag tog fotbolls-EM med storm och var bara en gastkramande straffläggning från semifinalen. Nu är tiden som italiensk förbundskapten över för Antonio Conte.(TT)
Publicerad 3 juli 2016

Något är annorlunda när Conte slår sig ned vid podiet i pressalen under Nouveau Stade de Bordeaux strax efter midnatt. Energin, som svävat likt en vibrerande aura kring den 46-årige tränaren från Lecce under hela EM, är borta.

Den försvann när Italiens kantspringare Matteo Darmian missade den 17:e straffen efter förlängningen och Tysklands dito Jonas Hector avgjorde kvartsfinalen med nästa spark.

””
Annons

Tvådelat budskap

Under hela mästerskapet har han bankat in sitt budskap. Varje gång en mikrofon placerats framför Antonio Conte har han tagit tillfället i akt att understryka vad som gäller.

””

Men hans evangelium har två delar: Italien är inte underlägset något lag. Med vilja, hårt arbete, organisation och minutiösa förberedelser är allt möjligt i Antonio Contes värld.

””

Med en så stark tro, och en sådan kopiös arbetsinsats, kan nederlaget göra särskilt ont.

””

Inget stöd

Nu lämnar han landslaget för att ta över Chelsea.

””

Sedan delar han ut en känga till nästan alla som har med italiensk fotboll att göra.

””
””

Den avgående förbundskaptenen hoppas att det italienska landslaget nu ska prioriteras i ett land där klubbfotbollen i regel går först.

””

Sedan kommer budskapet ännu en gång.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons