Annons
Nyheter

Dalkurd tappade kvalplatsen - nu väntar rysare

Dalkurd hade chansen att avgöra streckstriden men tappade kvalplatsen. Efter 1-2 hemma mot Djurgården avgörs nu bottenstriden i sista omgången på söndag. - Vi måste gå för det, vi måste vinna matchen, säger Dalkurdtränaren Johan Sandahl. Dalkurds tränare Sandahl reflekterar vidare:(TT)
Publicerad 5 november 2018

Dalkurds tränare Sandahl reflekterar vidare:

””

Han hade bollat med olika scenarion inför måndagens match mot Djurgården också. Och när Elfsborg tog en tidig ledning hemma mot Brommapojkarna såg det bra ut för en kort stund.

Annons

Sedan krutade Djurgårdsanfallaren Aliou Badji in sitt åttonde allsvenska mål i år.

Ett desperat Dalkurd fortsatte slita, riva och jaga och fick när det stod 45+2 på matchuret en stunds hopp.

"huxflux-mål"

Ahmed Awad - som hade kastats in i startelvan strax före avspark som reserv för febersjuke Henrik Löfkvist - nickade då in 1-1 på en hörna

””

Kvitteringen gav energi men plötsligt kom rapporterna om att Brommapojkarna hade vänt 0-1 till 2-1. Ett resultat som visade sig hålla.

””

Och med bara slutminuter kvar av matchen i Gävle tog Djurgårdsmittfältaren Jonathan Ring emot en passning, vände sig om och smällde in 2-1 för gästerna.

Dalkurds förlust och Brommapojkarnas bortavinst innebär nu att BP har två poängs försprång ner till Dalkurd och därmed avgörandet i egna händer inför den avslutande omgången.

Dalkurd har dock fjorton måls bättre målskillnad än Brommapojkarna.

Så det finns en liten chans kvar för Dalkurd att återta kvalplatsen men då måste man ta tre poäng borta mot Sundsvall samtidigt som Brommapojkarna antingen spelar oavgjort eller förlorar mot Trelleborg, som under måndagen fick respass ner till superettan.

Avslutningsrysare

Annons

Om Dalkurd vinner samtidigt som BP spelar oavgjort så landar båda klubbarna på 24 poäng och då kommer Dalkurd faktiskt att få kvala just tack vare bättre målskillnad.

Det blir med andra ord ett nytt taktiskt delikat läge på söndag för Johan Sandahl.

Att Brommapojkarna dessutom har ett på pappret lättare motstånd än Dalkurd är en annan ingrediens inför den rafflande serieavslutningen:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons