Annons
Nyheter

Deschamps: Väldigt kort om tid

Knappt hade Frankrike sänkt Tyskland i semifinalen innan lagets tränare började titta framåt. - Vi har tre dagar till finalen. Det är väldigt kort om tid, säger Didier Deschamps. Det var efter midnatt.(TT)
Publicerad 8 juli 2016

Det var efter midnatt. Närmare en och en halv timme hade passerat efter slutsignalen på Stade Vélodrome i Marseille när han dök upp, mannen som precis lett Frankrike till en seger mot de regerande världsmästarna, till en EM-final på Stade de France.

””
””

Tyskarna dominerade matchen, men tack vare två mål av Antoine Griezmann vann Frankrike med 2-0.

””
Annons

Stolt tränare

Hans landslag är bara en match från att upprepa vad Michel Platinis Frankrike åstadkom 1984, och vad han själv var med om som lagkapten 1998 - att vinna ett stort mästerskap på hemmaplan.

””
””

Den 47-årige tränaren från Bayonne går inte med på att Frankrike är favorit till segern i finalen mot Portugal på söndag.

””

En symbol

””

Didier Deschamps lag har inte samma stjärnglans som många tidigare upplagor av det franska landslaget. Men efter terrordåden i Paris den 13 november i fjol har "les bleus" blivit en symbol att samlas kring för många av Frankrikes invånare, oavsett var de kommer från.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons