Annons
Nyheter

Diamantbollen till Fischer

Hon tog en plats i världslaget, plockade hem både tyska ligan och cupen med Wolfsburg och ledde landslaget till VM. Och när Nilla Fischer nästa år flyttar hem till Sverige gör hon det med Diamantbollen under armen. Fischer tilldelas svensk fotbolls finaste pris för första gången.(TT)
Publicerad 12 november 2018

Fischer tilldelas svensk fotbolls finaste pris för första gången. Sett till säsongen som har varit är det ingen oväntad vinnare av Diamantbollen.

34-åringen har en lång karriär bakom sig men är i dag antagligen bättre än någonsin.

Annons

Redan i mars blev hon för andra året i rad uttagen i spelarnas världselva, och hon fortsatte sedan med att ta Wolfsburg genom en mycket framgångsrik vår.

Finalförlust

Lagets svenska kapten och mittbacksgeneral var som vanligt en central del i klubbens framgångar: den tyska ligatiteln bärgades för andra året i rad och segern i cupen var lagets fjärde raka.

Fischer kan egentligen bara se tillbaka på en stor besvikelse på fotbollsplanen 2018. Champions League-finalen i Kiev i maj blev en rafflande historia, men trots att Wolfsburg tog ledningen i förlängningen blev det till slut en svidande 1-4-förlust mot Lyon.

Flyttar hem

Nilla Fischer är också sedan länge en av de givna startspelarna i svenska landslaget och har givetvis stor del i det framgångsrika VM-kvalet. När Sverige säkrade biljetten till nästa års VM, genom en 1-0-seger borta mot Danmark i september, var det som så många gånger förr en defensiv insats i världsklass som lade grunden. Den mest centrala delen av det svenska försvarsarbetet: Nilla Fischer.

Med Diamantbollen sätts nu en snygg final på ett av Nilla Fischers bästa år i karriären. För svensk fotboll är det också ett styrkebesked att landets bästa spelare snart återvänder till Sverige. Nästa sommar flyttar Fischer från Wolfsburg till Linköping för att fortsätta karriären i damallsvenskan.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons