Annons
Nyheter

EM-resan har börjat för Kallur

Susanna Kallur är på plats i Amsterdam. Redo för EM - hennes första stora mästerskap sedan OS i Peking för åtta år sedan. - Jag kan knappt tro det själv ibland, säger hon. Klockan 04. 20 på söndagsmorgonen ringde väckarklockan hemma hos Susanna Kallur i Falun.(TT)
Publicerad 3 juli 2016

Klockan 04.20 på söndagsmorgonen ringde väckarklockan hemma hos Susanna Kallur i Falun.

Det var dags att starta resan mot EM.

Annons

När TT träffar Kallur har det hunnit bli eftermiddag. Hon är lite småtrött, men på gott humör, när hon slår sig ned i en fåtölj på friidrottslandslagets hotell. Det ligger rätt trist utkastat intill en bensinmack vid motorvägen, någon mil utanför Amsterdam, men Susanna Kallur kunde inte bry sig mindre.

För det här har hon längtat efter.

””

Har inte ont

Det har gått drygt två veckor sedan Kallur sprang 100 meter häck på 13,00 i comebacken i Stockholm. Förra helgen putsades den tiden till 12,91 i finländska Kuortane. Och 35-åringen känner fortfarande inte av smärtorna i underbenet, som mer eller mindre satte stopp för all häcklöpning i flera år.

EM i Amsterdam, på samma Olympiastadion där Kallur vann junior-EM före tvillingsystern Jenny för 15 år sedan, blir ett tufft test. Eftersom Kallur inte är bland de tolv bästa i Europa i år måste hon springa försök på onsdag förmiddag - och kan få springa tre lopp på två dagar.

””

Siktar på 12,80

Den internationella OS-kvalgränsen på 13,00 har hon redan klarat, men det är fortfarande en bit kvar till den svenska gränsen på 12,80.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons