Annons
Nyheter

Envisheten lyfte slalomstjärnan

Från en djup svacka till världstoppen på en säsong. Anna Swenn-Larsson bestämde sig, knöt näven och kämpade sig tillbaka till världseliten. - Jag är väldigt envis, säger slalomstjärnan inför veckans världscuppremiär. Besvikelsen efter OS-slalomen i Pyeongchang var tydlig.(TT)
Publicerad 13 november 2018

Besvikelsen efter OS-slalomen i Pyeongchang var tydlig.

Anna Swenn-Larsson var inte nöjd med sin placering. I målfållan stod Frida Hansdotter och firade guldet, medan Swenn-Larsson närmast kämpade med tårarna - trots att hon kom femma.

””
””
Annons

Mental träning

Till saken hör dock också att Anna Swenn-Larsson bara ett knappt år tidigare var mitt inne i jättesvacka i karriären. Den säsongen blev grenslade hon i nio av tio slalomtävlingar i världscupen och halkade ur topp 30.

Scenförändringen till förra säsongen var närmast total. Redan i första tävlingen, i finländska Levi, plockade svenskan mer poäng än på hela den föregående säsongen och lagom till OS hade hon klättrat in första startgrupp igen.

Det gör att hennes utgångsläge inför årets säsongspremiär, i Levi på lördag, är ett helt annat.

””
””

VM hemma

Hon blev sjua redan i första tävlingen förra säsongen och följde upp med flera ytterligare topplaceringar - och körde dessutom inte ur i en enda av slalomtävlingarna.

Därför är ungefär samma taktik som gäller den här säsongen, även om det är svårt att helt släppa tankarna på hemma-VM i Åre i februari.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons