Annons
Nyheter

Pressad Federer satte rekord

Roger Federer räddade tre matchbollar, vände 0-2 till 3-2 i set mot Marin Cilic och satte rekord i antalet grandslam-segrar. Viktigast av allt: schweizaren är i sin elfte semifinal i Wimbledon.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Efter tre timmar och 17 minuters spel reste sig publiken runt huvudbanan i Wimbledon och gav Roger Federer en lång ovation.

Den 34-årige schweizaren förtjänade hyllningen.

Annons

Med 307 segrar i grandslam-sammanhang är Federer bäst i tennishistorien, med en vunnen matchboll mer än Martina Navratilova.

Sättet han tog sig till semifinal på var minst lika imponerande som den digra segerlistan.

"Drömmen fortsätter"

Federer hamnade i 0-2-underläge mot Marin Cilic. Han kom inte alls åt kroatens serve, tog visserligen tredje set med 6-3, men var hårt pressad i det fjärde. Där räddade han en matchboll vid ställningen 4-5 i game, ytterligare en vid 5-6 och en tredje i tiebreak innan han gick segrande ur nervpärsen, 11-9. I femte set tog Federer vara på sin första matchboll fram till 6-3 i game.

””

Segern var Federers 84:e i Wimbledon, vilket är lika många som den tidigare ensamme rekordhållaren Jimmy Connors tog under sin karriär.

I semifinalen på fredag ställs Federer mot Milos Raonic. Den sjätteseedade kanadensaren slog ut Sam Querrey, USA, med 3-1 i set: 6-4, 7-5, 5-7, 6-4.

Tappade och vann

På den andra halvan gör hemmahoppet Andy Murray upp med tjecken Tomas Berdych om en finalplats.

Den 29-årige britten hade 2-0 (7-6, 6-1) mot Jo-Wilfried Tsonga, Frankrike, tappade till 2-2 (3-6, 4-6), men vann femte och avgörande set med 6-1.

””

Berdych satte stopp för skrällen Lucas Pouille, Frankrike, som inför Wimbledon inte hade vunnit en enda gräsmatch på touren. Den tiondeseedade tjecken slog tio serveess och 35 vinnare på väg till 7-6, 6-3, 6-2.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons