Annons
Nyheter

Femling tränar för fullt efter skräckskadan

Peppe Femling är tillbaka i full träning efter skräckskadan när han fick en stav rakt igenom smalbenet i somras. - Det behöver inte bara ha varit något dåligt, säger han. Peppe Femling hade tur i oturen.(TT)
Publicerad 2 november 2018

Peppe Femling hade tur i oturen.

Det var under uppvärmningen inför ett rullskidslopp i Norge som en bil framför honom bromsade in. Femling insåg snabbt att han inte skulle hinna få stopp på rullskidorna - som ju inte har några bromsar - och alternativet att svänga ut i vägrenen kändes som det minst dåliga. Men i stället för att ramla mjuk i gräset, som han tänkte, tog det tvärstopp och Femling åkte i backen med ett dyk - huvudet och armarna först.

””
Annons

Första känslan var att han fått en smäll i huvudet, och att det var lite onödigt - men att han snabbt skulle upp igen.

””
””

Tacksam

Han kände först ingen smärta, men chocken när han såg staven rakt igenom benet gjorde att han bara lade sig och väntade.

När sjukvårdspersonal började fråga om han kände olika nyp började han tänka att det kanske var allvarligt - vilket det också kunde ha varit.

””

Efter rehabilitering och upptrappning av träningsmängd är 26-åringen nu tillbaka och kör precis som de andra i landslaget, just nu på plats i Idre för ett av alla tuffa träningsläger inför VM-säsongen.

Och olyckan i somras måste inte nödvändigtvis bara ha varit av ondo.

””
””

Vill ha given stafettplats

Peppe Femling var med i herrarnas stafettlag som tog OS-guld i våras. Den här säsongen hoppas han ta ytterligare kliv - och visa att den där framgången på OS inte var en tillfällighet.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons