Annons
Nyheter

Finskt team klart för STCC

Startfältet i STCC 2017 håller på att formera sig. Nu ansluter finska LMS Racing till raden av team som ställer bilar på startlinjen när mästerskapet kör igång i början på maj. - Satsningen att lägga en tävling i Finland har visat sig vara helt rätt, säger Jonas Lundin, STCC:s vd.(TT)
Publicerad 16 november 2016

LMS-racing, som håller till strax norr om Åbo, blir det tredje teamet som deklarerar att de ställer upp i STCC nästa år. De kommer till start med minst en Audi RS3 LMS. Men det kan till bli frågan om både två och tre bilar. Teamet har erfarenhet av TCR-reglementet eftersom de tävlat i den tyska serien under 2016.

"Vår ambition är att köra både STCC och det tyska mästerskapet med två eller tre bilar kommande säsong och vi hoppas att det inte blir några kollisioner i kalendern", säger LMS stallchef Antti Buri i ett pressmeddelande.

Annons

Att ett av racen under 2017 kommer att köras på Alastaro Circuit, sju mil från Åbo i Finland, har säkert också haft betydelse för beslutet. Och de kan bli fler finska bilar.

””

Dessutom finns det fem, sex andra team som arbetar för att få ihop sina budgetar inför säsongen. Ett av dem kommer från Norge.

””

I dagsläget är fem bilar klara för säsongen: förutom Audin från LMS Racings, tre SEAT från PWR Racing och en Volkswagen från Lestrup Racing Team.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons