Annons
Nyheter

Formstarkt Luleå vände och vann igen

Luleå är SHL:s formstarkaste lag för tillfället. Hemma mot Timrå visade norrbottningarna varför, när 0-2 vändes till 3-2 - och Luleå är nu tabelltvåa. - Det är grymt härligt att vara del i en sådan här grupp, säger den numera permanenta lagkaptenen Erik Gustafsson till C More.(TT)
Publicerad 1 november 2018

När lagen möttes så sent som i tisdags vann Luleå på bortais med 5-3, ett möte som även resulterade i att Timrå fick Sebastian Ohlsson avstängd i fem matcher samtidigt som Luleå fick Austin Farley avstängd och Pontus Själin skadad.

Efter första perioden såg Timrå ut att ha god chans till snabb revansch, då laget ledde med 2-0. Men efter en blixtrande andraperiod vände Luleå på hela steken till 3-2-ledning, som laget behöll matchen ut. Luleås sjunde seger de senaste nio matcherna, som har tagit laget till lika många poäng (28) som Djurgården, Malmö och Frölunda i toppen.

””
Annons

Han själv spelade fram till Niklas Olaussons 1-2-mål. Det kuriösa med det? Olausson var åter från skada, men före matchen kommunicerade Luleå att just Gustafsson permanent kommer att fortsätta vara lagkapten i stället för just Olausson, som numera i stället är assisterande kapten. Enligt Gustafsson är det dock "ingen big deal i gruppen".

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons