Annons
Nyheter

Förslag: Färre utlänningar i Premier League

Brexit kan få till följd att antalet utländska fotbollsspelare i Premier League reduceras från 17 till tolv per lag, skriver The Times. Det engelska fotbollförbundet FA vill att antalet inhemska spelare blir fler och ska i veckan presentera förslaget för klubbarna.(TT)
Publicerad 13 november 2018

Brexit kan få till följd att antalet utländska fotbollsspelare i Premier League reduceras från 17 till tolv per lag, skriver The Times.

Det engelska fotbollförbundet FA vill att antalet inhemska spelare blir fler och ska i veckan presentera förslaget för klubbarna.

Annons

Om FA och Premier League-klubbarna inte kommer överens kan det enligt The Times betyda att spelare från EU-länder i framtiden får det svårare att få arbetstillstånd. Ett möjligt scenario är att EU-spelare får lika stränga krav som exempelvis spelare från Afrika.

Det finns en tradition i Premier League att ha många utländska spelare och just nu har fem klubbar, bland andra Manchester City och Tottenham, fyllt kvoten med 17 utländska spelare. Och under en omgång för två veckor sedan var bara 62 av 220 spelare från Storbritannien.

Den 29 mars nästa år är det tänkt att Storbritannien ska lämna EU.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons