Annons
Nyheter

Granqvist ny landslagskapten

Erik Hamrén har slutat som förbundskapten och förre lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic har avslutat sin landslagskarriär. Den nye förbundskaptenen Janne Andersson ger kaptensbindeln till Andreas Granqvist. "En otroligt stor ära", säger Granqvist.(TT)
Publicerad 6 juli 2016

Den 31-årige mittbacken Andreas Granqvist har gjort 55 landskamper sedan debuten 2006 och spelade samtliga Sveriges tre matcher i EM-slutspelet, som innebar slutet på såväl Ibrahimovics som Hamréns tid i blågult.

Andreas Granqvist är lagkapten även i ryska klubblaget Krasnodar - och enligt Janne Andersson var det inget svårt beslut att ge Granqvist landslagsbindeln.

Annons

"Det var ett självklart val. Jag har träffat på Andreas flera gånger tidigare i karriären. Han är både sympatisk och en ledarfigur som redan tar stort ansvar i landslaget", säger Andersson till förbundets webbplats.

Delar värderingar

"Jag tror på spelarnas delaktighet i det vi håller på med, att vi är överens om vad vi gör. Dessutom är det viktigt att vi delar samma värderingar och har samma grundsyn. Det känner jag att Andreas och jag har", fortsätter Andersson.

Andreas Granqvist är stolt.

"Det är en otroligt stor ära att vara lagkapten för landslaget. Jag är väldigt tacksam för att Janne frågade och jag ser verkligen fram emot uppdraget", säger han.

Vill dirigera

Både Andersson och Granqvist menar att lagkaptenen är förbundskaptenens förlängda arm på planen.

"För mig handlar det om att leda, pusha och dirigera laget på ett sätt som gör att vi åstadkommer resultat", säger Andreas Granqvist.

Janne Anderssons första landskamp som förbundskapten, och Granqvists första som ordinarie lagkapten, är i VM-kvalmatchen hemma mot Nederländerna den 6 september.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons