Annons
Nyheter

Heta stallkompisar hotas av straff

Två stallkompisar som inte skyr några medel i jakten på att komma först till mållinjen. En stallchef som ömsom rasar och hotar med böter och ömsom vädjar om att förarna ska använda hjärnan. Söndagens formel 1-lopp på Silverstone ser ut att bli någonting alldeles extra.(TT)
Publicerad 8 juli 2016

Mercedes dominerar i formel 1, stallets förare Nico Rosberg och Lewis Hamilton ligger etta och tvåa i VM-sammandraget och är förkrossande överlägset i konstruktörs-VM.

Allt borde vara frid och fröjd i det tyska stallet.

Annons

Så är det inte.

Sedan kampen om VM-poängen i den senaste deltävlingen i Österrike blivit för intensiv mellan Nico Rosberg och Lewis Hamilton har stallchefen Toto Wolff slagit näven i bordet och ställt ultimatum. Enligt BBC har Wolff "gett förarna råd om hur de ska uppföra sig på banan", men också antytt att förarna riskerar bestraffningar om de inte sköter sig. Det ska i så fall handla om böter eller avstängning.

I det senaste loppet kolliderade de båda Mercedesbilarna när Hamilton försökte passera ledande Rosberg. Hamilton kom förbi och vann tävlingen, Rosbergs bil skadades och han rasade ner till fjärde plats. I tre av de fem senaste loppen har de båda haft närkontakt på banan.

Det återstår att se om de båda lyssnar på sin stallchef i stridens hetta på Silverstone i England den här helgen, där Rosberg ska försöka hålla undan för jagande Hamilton i VM-sammandraget. Det skiljer elva poäng inför den tionde av 21 tävlingar.

Hamilton var snabbast under båda fredagens träningar. I det första racet skuggades han av Rosberg, som bara var 33 hundradelar efter. I det andra - där Rosberg fick tekniska problem med bilen - var Redbull-stallets Daniel Ricciardo tvåa. Marcus Ericsson slutade på 20:e respektive 19:e plats i träningsåken.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons