Annons
Nyheter

Hundratals fans vädjade till Messi

Hundratals argentinare gick ut på gatorna i huvudstaden Buenos Aires på lördagen för att vädja om Lionel Messis återkomst i landslaget. Barcelonastjärnan Lionel Messi meddelade nyligen att han slutar spela för sitt land efter den nesliga förlusten i Copa América-finalen mot Chile.(TT)
Publicerad 3 juli 2016

Barcelonastjärnan Lionel Messi meddelade nyligen att han slutar spela för sitt land efter den nesliga förlusten i Copa América-finalen mot Chile. Trots att han bara är 29 år. Men en hel nation hoppas att han ska ändra sig och några arrangerade till och med en demonstration för att få fram sitt budskap.

Argentinas president Mauricio Macri och legendariske stjärnspelaren Diego Maradona hade uppmanat sina landsmän att göra sina röster hörda och vädja till Messi att ändra sig. Demonstranterna samlades vid Obelisco-monumentet i centrala Buenos Aires, sjöng sånger och ropade slagord trots ett ihållande ösregn. I folkhavet syntes banderoller med budskap som "Lio, lämna oss inte".

Annons

Lionel Messi har utsetts till världens bäste spelare fem gånger och varit en stor del i klubblaget Barcelonas framgångar de senaste tio åren, men inte riktigt fått ut sin fulla potential i landslaget. Med honom i laget förlorade Argentina finalen i Copa América tre gånger och VM-finalen mot Tyskland 2014.

Det är oklart vad Messi tycker om manifestationen. Efter finalförlusten i Copa América åkte stjärnan på semester på Bahamas och har inte gjort några uttalanden sedan dess.

Argentina spelar sin nästa landskamp i september då kvalet till VM 2018 återupptas.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons