Annons
Nyheter

Kvalhjälten tillbaka - men Forsberg saknas

Mittfältsstjärnan Emil Forsberg saknas när Nations League ska avgöras. Däremot är VM-kvalhjälten Jakob Johansson tillbaka i Janne Anderssons landslagstrupp ett år efter sin korsbandsskada.(TT)
Publicerad 7 november 2018

Förbundskaptenen gör flera förändringar i landslagstruppen jämfört med senast inför de två avgörande gruppmatcherna i Nations League, borta mot Turkiet och hemma mot Ryssland.

RB Leipzigs Emil Forsberg är skadad och därmed inte tillgänglig.

””
Annons

Andersson: Gamla Jakob igen

Jakob Johansson, som avgjorde VM-playoffmötet med Italien förra hösten med sitt mål i första matchen, är däremot överraskande tillbaka efter sin korsbandsskada mot samma motstånd.

””

Jakobsson säger till Aftonbladet att det inte har varit en spikrak väg tillbaka och att landslagsuttagningen är en belöning för allt jobb han har lagt ner.

””

Quaison och Helander tillbaka

Även mittfältaren Robin Quaison och försvararen Filip Helander är tillbaka i truppen igen efter att ha missat den senaste samlingen på grund av skador. Bland de nya namn som fick chansen den gången är endast AIK:s Kristoffer Olsson kvar i truppen som först möter Turkiet borta den 17 november och sedan Ryssland hemma den 20 november.

Sverige ligger sist i gruppen och måste vinna båda matcherna för att kunna nå förstaplatsen, som innebär avancemang till A-divisionen. Tredjeplatsen betyder degradering.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons