Annons
Nyheter

Kallur inför EM: "Jag är i form"

Inför EM har Sanna Kallur passande nog en välbekant gammal känsla i kroppen. Mästerskapsformen är på väg. - Det är härligt att kroppen fortfarande kommer ihåg hur den ska uppföra sig, säger Kallur.(TT)
Publicerad 4 juli 2016

Sverige skickar totalt 62 friidrottare till EM i Amsterdam, men det är Sanna Kallur som får nästan all uppmärksamhet inför mästerskapet.

På landslagets pressträff inför EM tycks intervjuerna aldrig ta slut för henne.

Annons

För det är nu det gäller.

Med start i försöken på onsdag förmiddag ska den comebackande 35-åringen visa sig själv och Sveriges olympiska kommitté (SOK) att hon har i OS att göra på 100 meter häck. Sanna Kallur utstrålar harmoni inför sitt första mästerskap sedan 2008.

””
””
””

"Bara ut och ösa"

Det är rimligt att tro att SOK ser mellan fingrarna och låter Sanna Kallur åka till OS, även om hon inte skulle nå den svenska kvalgränsen på 12,80. Men för att vara på den säkra sidan är det bäst att springa riktigt fort - helst redan i EM-försöken.

””

TT: Om du ser tillbaka på dina två lopp (13,00 i Stockholm och 12,91 i Kuortane), var finns det tid att kapa?

””
””

"Sanslöst härligt"

Det har varit många tunga stunder under åren som Sanna Kallur har försökt komma tillbaka till häcklöpningen på allvar. Därför gäller det att passa på att verkligen njuta nu när allting rullar på utan smärtor i underbenet.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons