Annons
Nyheter

Matchhjälten hyllar moralen efter fjärde raka

Kodie Currans första 2-1-skott dömdes bort efter videogranskning. Hans andra 2-1-skott i matchen gav desto bättre utdelning. - Hockey är självförtroende och det har vi mycket av nu, säger matchhjälten efter 2-1 borta mot Djurgården och fjärde raka Röglesegern.(TT)
Publicerad 3 november 2018

Det kunde ha blivit matchavgörande.

Den där minst sagt omdiskuterade situationen i mitten av den andra perioden. Strax efter att Taylor Matson styrt in 1-1 så verkade det som att Kodie Currans skott från blå hade resulterat i 2-1 för gästande Rögle borta mot Djurgården.

Annons

Efter videogranskning från domarteamet så stod det dock klart att så inte var fallet, då Currans skott bedömdes ha styrts av Daniel Zaars handske. "Domaren, domaren" skanderade en belåten hemmaklack, samtidigt som Röglespelarna var starkt ifrågasättande till varför de inte fått ett ledningsmål.

En situation som skulle bli ett vägskäl.

””

TT: Var det ett korrekt domslut?

””

"Upptagen man"

Curran skulle dock få iklä sig matchhjälterollen till slut. I sluttampen av ett intensivt och offensivt powerplaytryck så hittade kanadensaren nätet - och nu var varken videorepris eller handske i vägen.

””

Dessutom gav det en fjärde raka Rögleseger.

TT: Hur viktig är den här segern?

””

Att hans mål blev matchens sista kunde han tacka en landsman för. När Djurgården febrilt letade kvittering så var det Justin Pogge som stängde butiken. Vilket han i och för sig gjort mer eller mindre hela matchen.

””

"Slår man inte den..."

Pogge hade dock fått abdikera en gång tidigare i matchen. Emil Bemströms 1-0 för Djurgården efter 7.46 gjordes i ett minst sagt öppet mål.

Annons

Serverat av Marcus Davidsson:

””

TT: En ladugårdsdörr att sikta på?

””

Förutom den smörassisten så var dock hemmalagets passningsspel inget att minnas.

””

Rättat: I en tidigare version fick Marcus Davidsson fel efternamn.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons