Annons
Nyheter

Kennedy hyllades stort efter Hammarbys seger

Hammarby tog en viktig seger mot Häcken i den tuffa kampen om den tredje Europaplatsen. Ändå handlade det mesta om Kennedy Bakircioglu och hans avsked. Efteråt fick 38-åringen en mäktig avtackning med hälsningar från bland annat Janne Andersson och Zlatan Ibrahimovic.(TT)
Publicerad 4 november 2018

Bajenikonen Kennedy Bakircioglu hyllades med ett stort tifo av hemmapubliken på en slutsåld Tele2 arena där ena kortsidan pryddes av hans porträtt tillsammans med texten "Den starkast lysande stjärnan".

Efter 1-0-segern mot Häcken fick han dessutom en stor avtackning av klubben som väljer att pensionera hans tröja nummer 10 i tio år framöver.

Annons

Bland de spelare och ledare som hyllade Bajenikonen fanns landslagets Janne Andersson. Han skämtade om att det är skönt att Bakircioglu nu lägger skorna på hyllan.

"Fantastiskt skönt"

””

Även Zlatan Ibrahimovic hyllade spelaren och berättade bland annat en anekdot från deras tid tillsammans i U21, då Kennedy vann 20 kronor på en spelmaskin och frågade om han skulle behålla pengarna.

””

Fick börja på bänken

38-åringen fick inleda sin sista hemmamatch någonsin med laget på bänken men fick ändå gå in först på planen med kaptensbindeln innan han, inför avspark, satte den på Jiloan Hamads arm.

Men med 20 minuter kvar av matchen fick Bakircioglu tillbaka bindeln då han byttes in till stort jubel.

Då hade Hammarby redan tagit ledningen i den viktiga matchen i kampen om tredjeplatsen i tabellen, den sista placeringen med garanterat Europaspel.

Fem minuter in i den andra halvleken slog Junes Barney ett fint inlägg som Björn Paulsen välplacerat nickade in till 1-0. Det blev också det avgörande målet.

””

Allt i egna händer

Malmö FF vann sin match mot IFK Göteborg tidigare under söndagen vilket tillfälligt förde upp dem på tredjeplatsen. I och med Hammarbys seger tar Stockholmslaget tillbaka den positionen inför den avslutande omgången.

Annons

Häcken kan efter förlusten inte längre nå Europaplatsen.

Malmö möter Elfsborg hemma på söndag, Hammarby ställs mot Östersund borta.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons