Nyheter

Kristianstad vill klättra i näringskedjan

Kristianstad är mitt uppe i klubbens största handbollsdynasti. Nu vill skåningarna klättra högre upp i näringskedjan i Europa. - På sikt måste vi öka arvodena till spelarna för att kunna behålla dem längre, säger tränaren Ola Lindgren inför kvällens premiär mot Önnered. Fyra raka SM-guld.(TT)
Publicerad 5 september 2018

Fyra raka SM-guld. Fyra segrar i grundserien på raken. Sex SM-finaler på sju säsonger. I vintras en åttondelsfinal i Champions League. IFK Kristianstad i nordöstra Skåne spelar i en egen division inom svensk herrhandboll och det finns ingen mättnad i jakten på framgångar.

””

"Börjat betala av sig"

Framgångarna innebär dock att Kristianstad inför varje ny säsong får finna sig i att ha tappat nyckelspelare som vill vidare. När laget på onsdagen inleder säsongen i handbollsligan hemma mot Önnered är det exempelvis utan högersexan Tim Sörensen och högernian Albin Lagergren. Å andra sidan har framgångarna gjort att klubben kan locka till sig nya spelare som den 22-årige mittnian Marc Cañellas - lillebror till den spanske landslagsmannen Joan Cañellas - och den 20-årige högernian Teitur Örn Einarsson.

””

Tränaren Ola Lindgren, som har varit i klubben sedan mitten av säsongen 2012, hoppas dock att Kristianstad på sikt kan klättra i handbollens näringskedja i Europa. Då skulle han slippa att bygga ett nytt hus varje år.

””

Lindgren: "Vi måste växa"

Den tidigare landslagsikonen och förbundskaptenen anser att Kristianstad efter sina förutsättningar gjort det bra ute i Europa, men på sikt borde klubben åtminstone kunna konkurera med vissa europeiska ligor.

””

TT