Annons
Nyheter

"Ledarskap kan liknas vid föräldraskap"

IFK Norrköpings nye tränare Jens Gustafsson tar över i en hektisk period med omstart i allsvenskan och Champions League-kval. Men 37-åringen fokuserar på det han alltid gjort: - Att ta hand om människan, därefter fotbollsspelaren. Det är det absolut viktigaste för mig, säger han.(TT)
Publicerad 8 juli 2016

En intervju med en ny fotbollstränare hade kunnat handla mest om vilken slags fotboll han eller hon vill spela. Vad som blir nyckeln i första matchen - lördagens bortamöte med Djurgården - eller i det viktiga Champions League-kvalet.

Men med IFK Norrköpings nye tränare Jens Gustafsson känns det naturligare att prata om vad ledarskapet är för honom. Det är nämligen det som han hela tiden kommer tillbaka till, i varje resonemang.

””
Annons

Jämför med barnuppfostran

Gustafsson utvecklar:

””
””

Jens Gustafsson är utbildad beteendevetare, och har dessutom förkovrat sig i litteratur om den typ av ledarskap som han tror på.

För 37-åringen, som själv har en dotter på tre och ett halvt, finns en tydlig koppling till barnuppfostran.

””
””

Spelare som strävar åt samma håll

Han nämner Daniel Sjölund och Andreas Johansson som två starka karaktärer i laget som tar hand om sin omgivning på ett bra sätt.

””

"Peking" har hyllats för sitt sätt att spela just som ett lag, där alla strävar framåt åt samma håll.

Efter den djupa utläggningen verkar Jens Gustafsson, åtminstone värderingsmässigt, passa IFK Norrköping perfekt.

””

Utmanande period

Jens Gustafsson kastas rätt in i hetluften på nya jobbet. Mitt i de svenska mästarnas säsong, och med ett Champions League-kval som första test.

””
Annons

TT: Vad är din känsla inför omstarten?

””

Som den spelstilen som karakteriserar Norrköping, och som han inte tänker ändra på.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons