Nyheter

Lindgren sist i finalen i Sloveniens GP

Fredrik Lindgren tog sig till final i den åttonde GP-tävlingen i speedway. Men en sämre start gjorde att svensken hamnade precis utanför pallen. Samtidigt hade totalledaren Tai Woffinden en tung kväll när GP-cirkusen börjar gå mot sitt slutskede.(TT)
Publicerad 8 september 2018

Det svenska VM-hoppet, Fredrik Lindgren, skrapade ihop tio poäng under grundomgången och kvalificerade sig därmed för en plats i det första semifinalheatet. Där ställdes han mot Maciej Janowski, Polen och australierna Jason Doyle och Chris Holder.

Lindgren flög iväg i starten och fick direkt en rejäl lucka bak till den resterande trion. Svensken kunde lekande lätt ta sig igenom de fyra varven runt ovalen, hela vägen till en semifinalseger och en plats i finalen. Med sig till final hade han Jason Doyle. I den andra semifinalen lade Patryk Dudek, Polen, och Greg Hancock, USA, beslag på de sista finalplatserna.

Kan bli en duell

I finalen fick Lindgren inte den start han ville ha. Efter första kurvan hamnade han sist och lyckades inte knappa in på motståndet. Patryk Dudek var snabbast från start till mål och vann före Jason Doyle. 48-årige Greg Hancock slutade trea.

VM-ledaren Tai Woffinden hade inte en av sina bästa kvällar. I heat 16 uteslöts han och missade därmed en semifinalplats. Totalt skrapade britten ihop fem poäng, och får nu känna förarna som ligger efter i sammandraget flåsa allt hårdare i nacken.

Framför allt får han känna flåset av Bartosz Zmarzlik, Polen. Han missade visserligen final men tog totalt tolv poäng och ligger nu nio poäng efter Woffinden i sammandraget. Med två deltävlingar kan det med stor sannolikhet komma att bli en duell om VM-titeln mellan de två.

Långt upp

Lindgren ligger på en delad tredjeplats i sammandraget tillsammans med Maciej Janowski. Med 19 poäng upp till Woffinden blir det väldigt svårt att överhuvudtaget kunna utmana om segern. I stället lär den 32-årige svensken behöva rikta in sig på att slåss om bronspengen, alternativt en andraplats.

Nästa GP-tävling är i tyska Teterow den 22 september, innan allt avslutas den 6 oktober i Torun, Polen.

TT