Annons
Nyheter

Tyska skadeproblem - Gomez borta

Tyskland har skadeproblem inför den kommande semifinalen i fotbolls-EM. Anfallaren Mario Gomez, som byttes ut i kvartsfinalen mot Italien, missar resten av mästerskapet på grund av en bristning i baksidan av låret, skriver tyska fotbollsförbundet på sin webbplats.(TT)
Publicerad 3 juli 2016

Tyskland har skadeproblem inför den kommande semifinalen i fotbolls-EM. Anfallaren Mario Gomez, som byttes ut i kvartsfinalen mot Italien, missar resten av mästerskapet på grund av en bristning i baksidan av låret, skriver tyska fotbollsförbundet på sin webbplats.

Dessutom är såväl Sami Khedira som Bastian Schweinsteiger osäkra på spel.

Annons

Khedira haltade av matchen mot Italien redan efter en kvarts spel med ljumskproblem, medan Schweinsteiger - som ersatte Khedira - har ont i knät.

"Det är bittert, vi är inne i ett avgörande läge i turneringen och att då bli av med viktiga spelare som Mario är ledsamt. Han har varit bra i EM och hjälpt laget. För oss innebär det här en ny situation och vi måste hitta lösningar. Men kvaliteten på truppen är hög och jag har fullt förtroende för mina spelare", säger förbundskapten Joachim Löw.

I semifinalen får Tyskland även klara sig utan mittbackstjärnan Mats Hummels, som är avstängd.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons