Annons
Nyheter

Hammarbyförlust efter straffmiss

Arnor Smarason hade redan gjort mål på straff. Ändå fick Alex skjuta Hammarbys andra - och missade. - Jag lägger mig inte i vem som tar dem, säger Nanne Bergstrand. Hammarby fick tre straffsparkar men gjorde bara mål på två av dem. Häcken kontrade och satte de viktiga lägen.(TT)
Publicerad 9 juli 2016

Hammarby fick tre straffsparkar men gjorde bara mål på två av dem. Häcken kontrade och satte de viktiga lägen. Det är den korta sammanfattningen.

En något längre: Smarason kvitterade till 1-1 på en Panenkachipp från straffpunkten men Häcken gjorde snabbt 2-1. När Hammarby hade chansen att kvittera på nytt straff missade Alex, och i stället ryckte Häcken till 3-1. Mönstret upprepade sig efter Kennedy Bakircioglus straffreducering och Khalilis frilägesmiss i slutminuterna. Då gjorde Häcken 4-2.

””
Annons

Verkligheten var snarare att Hammarby hade svårt att skapa riktiga målchanser och ägnade mycket tid åt att jaga boll.

Oskriven regel

Efteråt pratade säkre straffskytten Arnor Smarason om att eftersom han blev fälld och fixade straffen vid 2-1 till Häcken hade han inga problem att låta Alex skjuta den andra.

””

Den brasilianske anfallaren hängde med huvudet efter matchen och lunkade ut från omklädningsrummet. Då var han inte sugen på att prata om straffmissen.

””

Viktiga matcher härnäst

För Häcken väntar kval till Europa League hemma mot irländska Cork City på torsdag och sen allsvenskan borta i Örebro på söndag. Hammarby möter bottenkollegan Falkenberg hemma på söndag, på dagen en vecka före hemmaderbyt mot AIK.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons