Annons
Nyheter

Murray vill njuta av andra titeln

Segern för tre år sedan tog slut på en lång brittisk titeltorka och kändes mer som "en lättnad". På söndagen hade Andy Murray andra känslor efter sin andra triumf i Wimbledon. - Jag ska se till att njuta mer nu, sade han efter att ha vunnit finalen i tre raka set mot Milos Raonic.(TT)
Publicerad 10 juli 2016

Efter 2 timmar och 47 minuter knöt Andy Murray näven och skrek ut sin glädje på centercourten. Han hade då fått se sin andra matchboll resultera efter att Milos Raonic slagit en backhand i nät.

Därefter kastade 29-årige Murray upp såväl racket som svettband på läktaren. Sedan satte han sig ned och lät segertårarna komma.

””
Annons

"Mycket press"

Senast var 2013. Det var då, året efter den tårdrypande finalförlusten mot Roger Federer, som Murray bröt den 77 år långa hemmaförbannelsen och blev första britt sedan Fred Perry 1936 att vinna på Wimbledons gräs.

””

De tre raka seten till trots var det en jämn och tajt final - exempelvis bara ett enda servegenombrott; när Murray gick fram till 4-3 i första set.

Andra och tredje set gick till tiebreak, men båda gångerna visade Murray att han hade ytterligare en nivå i sig. Han vann det andra setets tiebreak med 7-3 - och i det tredje gick Murray fram till 5-0, och skaffade sig fem matchbollar vid 6-1. Raonic räddade en, men det räckte inte. Den hårdservande 25-åringen - förste kanadensare på herrsidan att spela en grandslam-final - gjorde vad han kunde, men kunde inte följa upp den bragdartade insatsen i semifinalen mot Roger Federer med ännu en triumf.

””

Avundades inte Cameron

Murray tog sin tredje grandslam-titel - förutom Wimbledon 2013 har han även en seger i US Open från 2012 - och befäster sin andraplats på världsrankningen bakom serben Novak Djokovic. På sedvanligt manér hyllade han sin motståndare.

””

Han kommenterade även det faktum att Storbritanniens premiärminister David Cameron var bland de många celebriteterna på plats.

””

Gissningsvis har Andy Murray - till skillnad från den till följde av brexit avgående Cameron - ett närapå hundraprocentigt stöd för tillfället.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons