Annons
Nyheter

Adus avstängning ger AIK stora bekymmer

Med två poängs försprång till Norrköping har AIK avgörandet i egna händer i den sista omgången på söndag. Men efter att Enoch Kofi Adu stängts av i ytterligare en match är frågan: Har laget ens några innermittfältare tillgängliga till guldavgörandet?(TT)
Publicerad 5 november 2018

Adu var avstängd i 0-0-matchen mot Sundsvall efter det röda kort han drog på sig mot Östersund och på måndagen förlängde Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd avstängningen över ytterligare en omgång, skriver TV4:s Fotbollskanalen.

Det under säsongen så framgångsrika innermittfältet har nu i princip slagits i spillror. Kristoffer Olsson missar också matchen då spelmotorn drog på sig ett gult kort mot Sundsvall och är avstängd.

Annons

Dessutom klev Sebastian Larsson av i halvtid med en skada på höger ben, och Panajotis Dimitriadis är också ett frågetecken efter att ha linkat av i slutet av matchen.

””

"Ska inte vara bitter"

Kristoffer Olsson är inte nöjd med sin avstängning.

””

Med två avstängda och två frågetecken på innermittfältet finns det fog för oro. Olsson är däremot lugn.

””

Mot Sundsvall hade AIK ett massivt övertag och kunde ha avgjort matchen - och guldstriden - vid ett flertal tillfällen. Målen uteblev men det finns saker att ta med sig.

””

AIK-spelarna har ledigt fram till tisdagen då förberedelserna inför söndagens bortamatch mot Kalmar börjar. Under dagarna fram till avgörandet gäller det för spelarna att ladda om men även påminna sig själva om att de är i förarsätet.

””

"Kunde ha varit värre"

AIK:s lagkapten pratar även om vikten av att stå enade och se den uteblivna guldfesten mot Sundsvall som ett hinder på vägen. Vid vinst mot Kalmar är guldet AIK:s. Dessutom har man tio plusmål på Norrköping, vilket innebär att oavgjort med största sannolikhet också är ett guldresultat.

Goitom tror att SM-bucklan hamnar i Solna.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons