Annons
Nyheter

OS-hoppet lever i Calgary

Trots att en majoritet i stadsfullmäktige vill att Calgary drar tillbaka sin OS-ansökan går staden vidare. Nu är det upp till Calgaryborna att i en folkomröstning säga sitt i frågan.(TT)
Publicerad 1 november 2018

Trots att en majoritet i stadsfullmäktige vill att Calgary drar tillbaka sin OS-ansökan går staden vidare. Nu är det upp till Calgaryborna att i en folkomröstning säga sitt i frågan.

På onsdagskvällen röstade åtta ledamöter i stadens stadsfullmäktige för att dra tillbaka OS-ansökan, sju röstade för att ha kvar den. Eftersom det krävdes tio röster för att skrota ansökan så är det nu upp till en folkomröstning den 13 november att avgöra om staden går vidare.

Annons

Omröstningen i stadsfullmäktige kom efter många timmar av debatt och ett förslag om finansieringsstöd från provinsen Alberta och den kanadensiska regeringen.

Blir det nej den 13 november dras OS-ansökan tillbaka. Då finns det bara två officiella kandidater kvar till spelen 2026: Stockholm och Milano-Cortina d'Ampezzo. Men båda städerna har hinder att klara av: Stockholms nya politiska styre har ställt sig tveksamt till att anordna OS, och den italienska ansökan har ännu inte presenterat hur ett OS ska finansieras.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons